Voorzitter Roelof Compagner  kon op de ledenvergadering van de WTC die maandag 20 februari gehouden werd bij Uitgaanscentrum Kisteman vele leden verwelkomen. Omdat de WTC nog steeds groeiende is wat betreft het aantal leden is het noodzakelijk om het  bestuur uit te breiden naar 7 personen. Klaas Schra is secretaris, Bert Schoone is weer voor 3 jaar herkozen als penningmeester en Jan Nijmeijer gaat over de toercommissie.

Nieuw in het bestuur zijn Henk Oosterveen (activiteitencommissie) Bert Krale (racecommissie) en Jouk Mussche (ATB-commissie). Zo is de WTC op alle fronten goed vertegenwoordigd en zitten er naast deze bestuursleden ook mensen in de diverse commissies om in de toekomst diverse evenementen te organiseren zoals de twee provinciëntocht op 17 maart, in april op 2e paasdag de Paashaasatbtoertocht (mountainbiken voor het goede doel voor leden en niet-leden) en in mei weer de kennismakingsrit. Want vele handen maken licht werk is het motto van voorzitter Compagner. Het bestuursvoorstel werd aangenomen door de leden zodat de WTC klaar is voor de toekomst. Jan Schra nam afscheid als bestuurslid en hij kreeg een lekkere broodmand overhandigd voor zijn vele werkzaamheden.

Ook ging de nieuwe website van de WTC (www.wtcstaphorst-rouveen.nl) de lucht in. De site is gemaakt door Promus Webdesign uit Nieuwleusen en is weer up to date. Met name voor de webmaster Klaas jan Kin is het nu vele malen gemakkelijker te bewerken en kan hij veel sneller nieuwe berichten en mededelingen op de site plaatsen.

Bert Krale kreeg ook nog het woord en hij vertelde het een en ander over de nieuw race-tak van de WTC. Ook werd de kilometervreter van vorig jaar weer bekend gemaakt en weer was het Berend Schra die bijna 6000 kilometer op zijn racefiets had gezeten. Hij was net als in 2010 de terechte ‘kilometervreter’ van 2011'.

Na het officiële gedeelte was het de beurt aan Gerrit de Vries uit Zwolle. Deze ex-wielrenner heeft maar liefst 7 keer de Tour de France gefietst. Hij kan smakelijk vertellen over zijn carrière en de ene na de andere anekdote  kwam voorbij. Ook vertelde hij over de allerlaatste technieken wat betreft de racefiets en natuurlijk ging het ook over doping in de wielersport.