De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseerde voor de tweede keer in het bestaan van de club de Noordwesthoek/Weerribbentocht. Deze tocht ging door het mooie natuurgebied in de kop van Overijssel. Op zaterdagmorgen rond de klok van 8 uur was het mede door het stralende weer al een drukte van belang bij Uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst.

Leuk voor de organisatie was dat ook Erben Wenenmars op de racefiets aan kwam rijden om mee te doen. Er kon gekozen worden uit 2 afstanden, of men ging voor de 80 kilometer met een stempelpost in de Muggenbeet (bij Blokzijl), of men schreef in voor de 130 kilometer en dan moest men via Steenwijk, Ossenzijl en Kuinre weer terug naar Staphorst.

Er was special voor de mensen die op een stadsfiets of elektrische fiets aan de tocht mee wilden doen een route uitgezet van 40 kilometer, Hier deden ook ongeveer 35 fietsers aan mee. Deze deelnemers gingen om 9 uur van start en via allerlei landelijke ‘binnendoor’ wegen en fietspaden naar de stempelpost in Giethoorn.

Alle 3 routes waren uitgezet met pijlen en er deden zich geen calamiteiten voor zodat de bezemwagen van Renell Bikes uit Meppel niet in actie hoefde te komen. 

Met totaal 270 deelnemers verdeeld over 3 afstanden kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement aldus bestuurslid Roelof Troost van de WTC. We gaan de tocht evalueren en kijken wat nog te verbeteren valt en zullen volgend jaar weer een tocht organiseren door het o.a. prachtige natuurreservaat de Weerribben.