Op donderdagavond 3 juli doet de zomeravondcompetitie Rouveen weer aan. Deze zomeravondcompetitie wordt financieel mogelijk gemaakt door de sponsor Rabobank. De zomeravondcompetitiewedstrijden zijn wedstrijden waaraan zowel de plaatselijke toppers als de regionale talenten mee kunnen doen. 

Natuurlijk is het ook voor het publiek bijzonder om de plaatselijke renners van de WTC Staphorst Rouveen of de Noordwesthoek over de weg zien te rijden. Prachtige mooie fietsen en keurig gesoigneerde wielrenners met bekende koppen die met snelheden van 40 tot 50 km per uur over weg heen daveren. Wie wil dat nu missen?

De wedstrijden in Rouveen vinden plaats op een parcours nabij de Rouveense windmolens, over de Statenweg, Leidijk en Scholenweg. Om kwart over zes gaat de jeugd in diverse klasses van start voor hun wedstrijd. Om zeven uur volgen de volwassen renners in zowel de B- als de A-klasse.

De organisatie van deze wedstrijd is in handen van de WTC Staphorst-Rouveen in samenwerking met Wielervereniging Noord-Westhoek. Bent u in het bezit van een KNWU-licentie, lid van een fietsclub die is aangesloten bij de NTFU of heeft u een KNSB-licentie? Dan mag u deelnemen. Jeugdige deelnemers kunnen deelnemen mits ze dit jaar minimaal 8 jaar oud worden. Inschrijven kan overigens op de avond zelf bij Lindenholz Rijwielen Schaatsen en Skeelers aan de Oude Rijksweg te Rouveen (tegenover de kerk)