Vorige week 3 juli werd de Rabo zomeravondcompetitiewedstrijd in Rouveen gereden. In totaal deden er 150 wielrenners uit de wijde omgeving mee aan deze wielerwedstrijd. De organisatie van deze wielerwedstrijd is in handen van de WTC Staphorst in samenwerking met de Wielerverenging Noord-Westhoek.

In de A-klasse sprong in de laatste paar ronden een groepje renners weg, deze werden de laatste ronde ingehaald door Coen Rijpma die erop en erover sprong en zo de wedstrijd wist te winnen. WTC-er Albert Tuin eindigde verdienstelijk op een 8e plaats en Arjan Hokse ging als nr. 10 over de finish.

In de B-klasse eindigde de wedstrijd in een massasprint en die gewonnen werd door de leider in het klassement Dick Kinket. De Staphorster renners Ronald Brakke en Bernd Talen die als WTC-ers de eer hoog moesten houden in deze klasse deden dat goed en gingen als nr. 3 en 6 over de finish.

Bij de C's was het Karl van Veen die het initiatief nam en wegsprong en zodoende solo over de finish kwam.

In de D-klasse was het Willemijn Prins die hier wist te winnen en bij de E-klasse was het Jelle van Dijk die alweer zijn 7e overwinning wist te pakken.

Complete uitslagen en klassementen kijk op www.zomeravondcompetitie.nl