Het doet bijna mistiek aan als op 2e paasdag in de vroege ochtend zich een groep van ongeveer 35 mountainbikers en mountainbikesters zich verzamelt heeft bij Smit Welding Technology in Staphorst. Deze ochtend niet om allemaal mooie dingen van staal te fabriceren.

Het weer is niet stralend, het voelt een beetje kil, de mist hangt nog een beetje laag op het industrieterrein maar dat heeft ze niet weerhouden om zich hier te verzamelen. Ze gaan op de fiets op pad om een rondje in het bos te fietsen, maar niet zo maar een rondje.

Nee, deze mensen hebben vanochtend een heel bijzonder doel. Eigenlijk een paar doelen. Natuurlijk is het gewoon leuk en gezond om met een mooie groep fietsers een rondje te doen in het Staatsbos. Daarnaast houdt men na de tocht een inzameling voor de Hersenstichting, het goede doel van de tocht. Zo kan de Hersenstichting weer wat extra investeren in onderzoek naar hersenaandoeningen.

De tocht is georganiseerd door de ATB-commissie van de WTC Staphorst-Rouveen. Onder leiding van een aantal ‘boskapiteins’ wordt een ronde gefietst van ongeveer 30 kilometer. Uit en thuis totaal 40 kilometer. De groep wordt in het bos verdeeld in 3 groepen zodat iedereen in zijn of haar tempo kan fietsen. Uit de mooie opkomst blijkt dat het ook in Staphorst wel goed zit met de sportbeleving en de inzet voor goede doelen.

De door Smit Welding Technology en Bakkerij Ubak aangeboden koffie, broodjes en appelkoeken gaan er na afloop goed in bij de vermoeide ATB-ers. Sommigen bijna onherkenbaar door de modder omdat het tijdens de tocht begon te regenen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om mee te fietsen dan kunt u natuurlijk altijd nog uw donatie aan de Hersenstichting doen. Op de site van de de Hersenstichting leest u hoe dit kan.