Afdrukken

Wie jarig is geeft een feestje moet de bond gedacht hebben en feest vieren dat doen we op de fiets. Op zaterdag 10 september zijn we met 8 man namens de WTC op het verjaardagsfeestje geweest. Het verjaardagsfeestje werd gehouden op sportcentrum Papendal bij Arnhem, van waaruit verschillende lussen van 60 km waren uitgezet voor zowel de beginnende als de gevorderde fietser. De WTC groep heeft zichzelf ingedeeld bij de gevorderde fietsers en is gestart met de zgn. zwarte route die ons leidde over een heerlijke klim bij Rozendaal, naar de Posbank, die we 2x mochten bestijgen om vervolgens via de Emma Pyramide en Arnhem weer terug te keren op de startlocatie. Een prachtige route met een aantal heerlijke kuitenbijters waarbij menig tandwiel maar ook de menselijke klimspieren onder druk kwamen te staan. Maar we zijn allemaal boven gekomen, heerlijk afgedaald en hebben vooral genoten.   

Na een korte pauze op het speciaal aangelegde terras op Papendaal waar we op koffie en taart werden getrakteerd en waar de voorzitter in een interview nog even mocht vertellen hoe trots hij op de WTC is en ook nog even mocht aanhalen dat op datzelfde moment 30 vrijwilligers in het Staphorster bos, bezig zijn met de aanleg van een nieuwe MTB-route, maakten we ons op voor een 2e lus van 60 km. De keuze viel op de blauwe route over dijken en langs rivieren, het weer was immers fantastisch, dus de mogelijkheid om nog wat najaarsbruin op onze mooie fietslichamen te krijgen, grepen we met beide handen aan. Ook werden we in deze route nog getrakteerd op een aantal klimmetjes zoals de Boersberg, maar ook deden we nog een gedeelte van de Grebbenberg aan. De kilometers begonnen wel te tellen en de spieren begonnen te kraken, maar gelukkig hield de gedachte dat het na gedane arbeid heerlijk toeven is, ons op de been of beter, op de fiets.

 Terug op Papendal konden we genieten van een pastamaaltijd of van een patatje met. We hadden het verdiend, dus we konden ervan genieten. Rond de klok van 16.00 uur zijn we weer richting onze thuishaven vertrokken, de fiets op de drager en de herinneringen aan een prachtig verjaardagsfeestje in gedachten.NTFU gefeliciteerd namens de WTC en bedankt voor de mooie routes namens Martin Compagner, Dennis Schra, Henk Vos, Jan Gelmers, Alwin Compagner, Henk Veerman, Dirk van der Sluis en Roelof Compagner.