Foto:  Geert Kleis fotografie

Met de jaarlijkse Rabo wielerronde in Rouveen was echt niks mis mee. De regen bleef uit, de wedstrijd was spannend, er was veel publiek. En de Ronde Miss liet zich vorstelijk rond rijden over het parcours in de blitse cabrio.

Donderdag om 19.00 werd het startschot gegeven op het Kerkplein. Het parcours ging over de Scholenweg, Kruumteweg en Oude Rijksweg in de kern van het dorp. De renners zorgden voor boeiende wedstrijden met veel ontsnappingen, maar die hadden geen gewenste resultaten en werden weer snel tenietgedaan. WTC-ers Bloemert en Tuin probeerden het ook maar hielden het niet vol om het peloton op sleeptouw te nemen. Gerard van Velde was met zijn schaatsploeg ook present in Rouveen en had een belangrijk aandeel in het wedstrijdverloop. In de eindsprint bij de A groep was schaatser Pim Schipper uit Heerenveen ongenaakbaar. Zijn plaatsgenoot Thomas Krol werd tweede en Gerben Mos uit Havelte mocht als derde mee naar het podium. Gerard Haasjes uit Staphorst werd zevende en de plaatselijke favoriet Gerwin Smit volgende net na hem.

De B-wedstrijd werd gewonnen door Michel Warlich uit Heerde. Gerard van Velde keek in het begin van de wedstrijd de kat uit de boom, gaf de laatste paar ronde extra ‘gas’ en werd als nog negende gevolgd door WTC-er Ronald Haasjes uit Staphorst. Ronde Miss Irene Doorten uit Staphorst zelf ook vaak actief op de racefiets mocht de renners op het podium een bos bloemen overhandigen van de Vlijtige Lies en een krentenbrood van Bakkerij Ubak. De organisatie was tevreden, de vrijwilligers werden bedankt en ook Autobedrijf Korterink en Autobedrijf Hulst werden bedankt voor het beschikbaar stellen van de auto’s voor het Rode kruis en de Ronde Miss.