Zaterdag 28 oktober, de wekker gaat in ruim 60 huishoudens rond de klok van 7 uur. Het is de dag van het jaarlijks groot onderhoud op de MTB-route in het Staphorster bos. Maar liefst 62! leden en niet-leden hadden zich aangemeld om de handen uit de mouwen te steken. Gerard Knol, voorzitter van de MTB-commissie en zijn team konden door deze opkomst 9 werkgroepen samenstellen. 7 onderhoudsploegen en 2 projectteams verzamelden om 8 uur bij de kiosk bij de bosvijver in Staphorst.

Na een woord van welkom door Roelof Compagner werden de teams verdeeld en op pad gestuurd met materiaal. De WTC beschikt over veel eigen gereedschap, maar ook een groot aantal ondernemers uit Staphorst hadden geheel belangeloos hun materieel ter beschikking gesteld. 4 Tractoren, 2 shovels, 2 kiepwagens, 2 minikraantjes, 2 grote partytenten, een grote kraan, een quad 4x4 en 6 bladblazers waren een mooie aanvulling en ondersteuning voor de mannen.

Rond 10 uur kwam de catering bus van hoofdsponsor B+B langs met de nodige warme drankjes en koeken. Onze goede buren de AMBC Staphorst zorgden vanuit hun clubhuis bij “ het wiede gat” voor de koffie, thee en koeken, hartelijk dank daarvoor.

Om 12:30 uur waren alle teams weer terug bij de bosvijver voor de lunch en afsluiting. De volledige 26 kilometer! route is gedurende de ochtend door de teams met de hand (schep en hark) onderhouden, bladvrij gemaakt en in optimale staat voor het winterseizoen gebracht. De beide projecten zijn afgerond, daardoor zijn er weer 2 mooie lange stukken nieuwe uitdagende singletrack toegevoegd aan de route. Iets waar we met elkaar ontzettend trots op kunnen zijn.

De dames Tiemens en Van der Sluis zorgden dat de mannen bij de lunch niets te kort kwamen en namen de regie over voor het laatste deel. De lunch bestond uit heerlijke eigen gemaakte snert met broodjes van Keurslagerij Bergerslag. Menig deelnemer ging voor de 2e keer langs de grote pannen snert en liet zich de lunch heerlijk smaken.

Uit eigen beweging had Marcel Lindenholz, namens de gelijknamige fietsenhandel Lindenholz in Rouveen nog een aantal items voor een verloting aangedragen. Hij kon er zelf niet bij zijn, maar wilde op deze manier toch zijn betrokkenheid laten blijken. 8 van de harde werkers vielen bij de verloting in de prijzen en gingen naar huis met een extra beloning. Een mooie kers op de taart.

Ter afsluiting bedankte Henk Dunnink, voorzitter van de WTC Staphorst-Rouveen, alle leden en vrijwilligers voor de inzet en ondersteuning. Een speciaal woord van dank ging uit aan de ondernemers uit Staphorst die hun materieel ter beschikking hadden gesteld. Hoveniersbedrijf Tuin-ID, Hofstede-Timmerman Tuin- en Parkmachines, Mussche BV, BAM Infra, Hofstede Bos &Tuin, KH Kooiker Grond- en Sloopwerken, Jan Slager Infratechniek, Keurslagerij Bergerslag, AMBC Staphorst, Duntep mobiele Bungalows, Allround schilder Fred Verbij en niet te vergeten onze hoofdsponsor B+B Personeelsdiensten.

Kon je er nu niet bij zijn, geen enkel probleem en veel fietsplezier gewenst….. Maar denk wel aan ons moto voor de komende jaren en geef daar zelf ook invulling aan: “Fietsen op de route is óók de handen uit de mouwen bij onderhoud”.

Credits foto's weblog Staphorst