Donderdagavond was het weer zover, de jaarlijkse wielerronde werd verreden in Staphorst. Enthousiaste vrijwilligers van de WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek stonden weer garant voor een perfecte organisatie van deze jaarlijkse wedstrijd. Tientallen renners in twee groepen verdeeld, A en B rijders, gingen de strijd aan rond evenemententerrein De Tippe. Een uitdagend parcours van 1800 meter. Asfalt afgewisseld met klinkers en een viaduct klim maakten dat het publiek genoot van een leuke wedstrijd om de podium plekken.

Maar voordat de senioren van start gingen was het eerst de beurt aan de jeugd. Prachtig om te zien hoe het jonge talent strijd leverde. De snelsten in de D en E groep waren Maureen Abma uit Wolvega en Jaylinn Brakke uit Staphorst. Bij de C-groep, de ‘oudste’ jeugdklasse was het Jelle van Dijk uit Dronten die terecht de volle winst pakte.

Klokslag om 19.00 uur werd het startschot gegeven voor de A-rijders en een paar minuten daarna mochten de B-rijders los gaan. Het ging hard bij de A-groep, snelheden van 55 kilometer per uur of meer was geen uitzondering. Na een kwartier koersen was er een klein groepje weg met o.a. Van der Horst en Smid. En de voorsprong van de 4 mannen werd niet meer uit handen geven. Ze werden nog achtervolgd door 8 renners. Het peloton achter de 2 kopgroepen kwam er ook niet meer aan te pas. De laatste 2 ronden had Maarten Vierhout nog lucht over en ging er als een paashaas vandoor. De renner uit Nunspeet pakte de winst, gevolgd door Jasper Schouten uit Dronten en de talentvolle, jonge Staphorster Werner Vos mocht ook plaats nemen op het podium en eindigde knap als derde in zijn thuiswedstrijd.

In de B-groep waren er in de slotfase van deze spannende wedstrijd twee renners een seconde of 10 los van het peloton. Maar in de eindsprint was het Aleid Klompmaker uit Oosterwolde die de rapste was gevolgd door Christiaan Haasjes en Peter de Weert, beiden uit Staphorst.