Zaterdag 26 oktober 2019 stond de jaarlijkse onderhoud dag aan de MTB-route in het Staphorster bos op het programma. Alhoewel de initiator WTC Staphorst Rouveen over het algemeen kan rekenen op veel vrijwilligers, overtrof deze morgen toch wel alle verwachtingen.

Meer dan 70 enthousiastelingen melden zich bij verzamelpunt de Zwarte Dennen, niet alleen veel leden van de club maar ook andere fanatieke MTB’ers uit de brede regio Staphorst kwamen spontaan een handje helpen.

Gerard Knol had als regisseur van tevoren de groepen al ingedeeld, zodat eenieder al voorbereid aan de klussen kon beginnen. Met kruiwagens, scheppen, harken en verder gereedschap gingen de groepen naar de aangewezen tracks om daar de gaten te vullen, de bochten te herstellen en de watergaten weer te ontdoen van blad en overig bosmateriaal. Met diverse bladblazers was de eerste aanslag al weggeblazen, zodat helder was waar de knelpunten in de route zaten.

Koek van Lianne Tiemens
Gelukkig waren de weergoden de vrijwilligers goed gezind en was het heerlijk toeven in het herfstige bos. Rond tien uur werden de mannen voorzien van koffie en koek om de innerlijke mens niet te vergeten. De koek was door Lianne Tiemens gebakken uit sympathie voor de club en ging er goed in. Samen werken is samen genieten gaat ook op voor de verzorging van de catering, de WTC kon hierbij evenals voorgaande jaren een beroep doen op de AMBC.

De Patrijs
Daar waar de route iets verlegd moest worden om gevaarlijke confrontaties met medebosgebruikers, de paarden, te voorkomen, werd wat zwaarder materieel ingezet voor het grovere werk, waarna de mannen de verfijning voor haar rekening konden nemen.
Rond de middag kwamen alle groepen terug bij de Zwarte Dennen waar een lunch wachtte als beloning voor verrichte arbeid. De door Cateraar de Patrijs verzorgde kroketten en snert gingen er dan ook goed in.

Bedrijven
De club beschikt zelf over veel materialen, maar op deze dag kon ze ook gebruik maken van veel bedrijven die belangeloos een steentje bij wilden dragen. Gerard Knol bedankte namens de club B+B Personeelsdiensten, KH Kooiker Grond- en sloopwerken, Hofstede bos en tuin, Jan Slager Infra, Duntep, Jouk Mussche Tuinen en Kuijers Quads.

Tot slot bedankte Roelof Compagner namens de WTC alle aanwezigen voor de inzet en stimuleerde ze om de route meteen in de middag maar even te testen.

Natuurbeleving op eigentijdse manier
Herman Brink merkte namens Staatsbosbeheer op dat ze blij is met zulke enthousiaste MTB’ers en bestempelde het als “Natuurbeleving op eigentijdse manier”

 

Grote opkomst van ruim 70 vrijwilligers