Na maanden van solo-ritjes kwam eind juni het bericht dat vanaf 1 juli wielerverenigingen weer in groepsverband mogen fietsen. Waar de seizoensopening normaal de eerste zaterdag in april is, was dit nu ruim 3 maanden later op zaterdag 11 juli met een zogenaamde her-openingstocht. Een tocht van ruim 80 kilometer met vertrek vanaf De Dissel via Wapenveld (waar koffie en gebak geserveerd) weer naar Staphorst. Dat iedereen weer toe was aan de gezelligheid van het fietsen in een groep bleek wel uit het grote aantal deelnemers.

IMG 20200701 190250 1

Hoewel het fijn is dat we weer in groepsverband op pad kunnen, hebben we als fietsers het geluk dat we deze sport tijdens de Coronatijd uit konden blijven oefenen. We zien dat heel veel mensen de afgelopen maanden het racefietsen en MTB-en ontdekt hebben.
Lijkt het je leuk om eens in een groep mee te fietsen en zo de mooiste routes in de omgeving te ontdekken? De maand augustus geldt als in introductiemaand. Je kunt dan vrijblijvend een aantal keer meefietsen. Iedere woensdagavond starten we om 19.00 uur vanaf het markplein in Staphorst. De WTC Staphorst-Rouveen zorgt dat je verzekerd rondfietst, maar meld je vooraf wel even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 20200711 130723 01