Zaterdag 21 juli a.s. staat er een buitenbladrit op het programma van de racecommissie. Het doel is de fietsers laten kennismaken met het fietsen op een snelheid die aan de bovenkant van de normale B-groep ligt. Het streven is een gemiddelde snelheid van ongeveer 35 km/uur. Geen wedstrijd met brute versnellingen tot ver boven de 40 km/uur maar een zo gelijkmatig mogelijk tempo net boven de 35 km/uur dat door de sterkere fietser op kop van de groep wordt aangehouden. De iets minder sterke racers mogen de hele tocht lekker in het zog van de groep meefietsen.

Om het gemiddelde met zo min mogelijk inspanning rond de gewenste waarde uit te laten komen hebben we een rondje van precies 70 km uitgezet over zo veel mogelijk bredere wegen en fietspaden. Lang oponthoud door lekke banden, daar hebben we hekel aan. Daarom hebben we een volgauto geregeld met in de koffer een paar sets wielen, zodat we dan snel een ander wiel kunnen steken en snel weer op de fiets kunnen zitten. In de auto is ook plek voor wat extra eten, bovenop de Lemelerberg stoppen we even om de energievoorraad wat aan te kunnen vullen.

Kortom, een soort van kennismakings-kruising tussen een wedstrijd en een toertocht.

De start is om 9:00 uur bij de brandweerkazerne in Staphorst.

Belangstellende kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Natuurlijk mag je ook zonder je op te geven aan de start verschijnen, maar het is voor de organisatie wel handig om in te kunnen schatten hoeveel deelnemers ze kunnen verwachten.