Buitenbladrit Wielertoerclub Staphorst-Rouveen groot succes.

Zaterdag 21 juli organiseerde de racecommissie van WTC Staphorst-Rouveen voor het eerst de Buitenbladrit. Bij de Buitenbladrit (de naam zegt het al) wordt in principe volledig op het buitenblad gereden. De snelheid is daardoor hoger dan tijdens een gewone toerrit.

Ruim 20 renners verzamelden zich om 9 uur op de parkeerplaats bij de brandweerkazerne in Staphorst. Onder hen waren veel bekende gezichten; C-, B- en A-rijders van de WTC. Daarnaast was er ook een mooie opkomst van renners uit de regio. Onder andere Dalfsen, Ommen, Meppel, Zwolle, Kampen en Wezep waren vertegenwoordigd.

Iets na negen uur vertrok het peloton en meteen werd het tempo bepaald door verschillende ervaren renners in het peloton. Een klein uur lang werd er gereden met de wind in de rug en een snelheid van rond de 40 km per uur wat zorgde voor een gemiddelde snelheid van 38 km per uur bij de tussenstop op de Lemelerberg.

In het eerste uur was er door een geknapte ketting 1 uitvaller die opgepikt werd door de bezemwagen. De ketting werd op de Lemelerberg gerepareerd door onze ploegleider, mecanicien en chauffeur Fred Verbij. Nadat de koolydraten aangevuld waren door de bananen die uitgedeeld werden, werd de rit vervolgd. Via Dalfsen en Zwolle reden we weer op het mooie Staphorst aan. Tegen het einde van de rit werd het voor een deel van het peloton nog hard werken om op een goede manier de rit uit te rijden. Uiteindelijk is iedereen weer veilig thuis gekomen. De tellers stonden uiteindelijk precies op 70 km en de gemiddelde snelheid op 36,7 km/uur. Zie voor de details: Garminactiviteit Buitenbladrit 2012

Alle renners worden bedankt voor hun aanwezigheid en sportieve inzet. De deelnemers waren allemaal zeer te spreken over de tocht en vonden de rit voor herhaling vatbaar. Wordt vervolgd... We nodigen iedereen in ieder geval uit voor de ritten op woensdagavond en de activiteiten die door de club worden georganiseerd.