De WTC Staphorst Rouveen, met meer dan 180 leden, organiseert op woensdagavond 29 augustus een kennismakingstocht. Zowel de beginnende toerfietser als de meer ervaren wielrenner is van harte welkom om eens te ervaren hoe het is om in groepsverband te fietsen. Het vertrekpunt is om 19:00 uur bij B+B personeelsdiensten, Oude Rijksweg 238 Rouveen.

De tocht voor de startende fietser die zonder verplichting een leuk rondje in de omgeving Staphorst-Rouveen wil maken zal in een groep en onder begeleiding van een ervaren WTC-fietser worden afgelegd. De snelheid zal niet boven de 28 km uitkomen wat concreet betekend dat een gemiddelde van 26-27 wordt behaald. De afgelegde afstand zal na anderhalf uur rond de 50 km liggen.

De toerfietser die dit seizoen meer kilometers heeft afgelegd kan deelnemen in de zogenaamde C of B groep. Ook deze groepen fietsen onder leiding van een ervaren WTC-er. De C groep heeft een maximum snelheid van 30 km en mocht u goed getraind zijn dan is de B groep een optie maar deze gaat ook iets harder dan de C groep. Dus voor elk (fiets) niveau heeft de WTC een groep die bij haar of hem past.

De tocht is bedoeld voor jong en oud (vanaf 14 jaar), man of vrouw, fietsen kunnen we immers allemaal. De WTC heeft veiligheid wel hoog in het vaandel staan, ook voor toerfietsers gelden de normale verkeersregels en deze zullen ook worden gehandhaafd. Om de kwetsbaarheid in het verkeer te beperken wordt een fietshelm verplicht gesteld. Deze is eventueel in bruikleen te leveren door de WTC.

Voor een ieder die het nuttige van vakantiekilo’s verbranden, met het aangename, in groepsverband te genieten van een leuke toertocht, wil verenigen is dit bij uitstek een mogelijkheid om beide opties in de praktijk te brengen.

Voor meer informatie over de WTC kan men de website www.wtcstaphorst-rouveen.nl raadplegen en voor informatie over voor de Tour de WTC kan je een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u een helm in bruikleen wilt hebben dan wel graag een reservering per mail.