Gezien de grote opkomst (ruim 65 wielrenners) bij de kennismakingstocht van de WTC (Wielertoerfietsclub Staphorst-Rouveen) van afgelopen woensdagavond heeft het bestuur van deze actieve fietsclub met 185 leden besloten dat iedereen in de maand september vrijblijvend mee mag fietsen.

Er zal zoals elke woensdagavond gestart worden in een zogenaamde A,B,C en D groep. Zodat iedereen dus ook de beginnende fietser in zijn of haar tempo kan fietsen. Er wordt gefietst onder leiding van een ervaren wegkapitein, deze bepaald de route en de afstand. Uiteraard is een helm verplicht. Leeftijd vanaf 14 jaar, zowel heren als dames zijn van harte welkom.

Dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om onder begeleiding van ervaren fietsers van de WTC de vele voordelen van het gezamenlijk fietsen bij  deze club te ontdekken.
Let er wel op dat de vertrektijden in september een half uur eerder zijn, dus om 18.30 uur, vertrekplaatsen zijn de parkeerplaats naast DC Grafimedia (t.o. Blokker) Gemeenteweg 32 in Staphorst en B+B Personeelsdiensten Oude rijksweg 238 Rouveen.

MAANDAG ATB-AVOND

De WTC beschikt ook over een actieve groep mountainbikers, deze afdeling fietst altijd op maandag avond een route in het Staphorster bos. Ook in september is er de gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken en mee te fietsen voor een trainingsronde. Onder leiding van een zogenaamde ‘boskapitein’ wordt er gestart in diverse groepen (meestal 3) zodat er ook voor de beginnende ATB-er altijd een groep is die bij zijn of haar niveau past. Uiteraard is een helm verplicht. Leeftijd vanaf 14 jaar, en ook hiervoor geldt dat zowel heren als dames van harte welkom zijn.

In september is de vertrektijd voor de ATB-ers elke maandagavond om 18.30 vanaf hoekje CNS in Staphorst of 5 minuten later spoorwegovergang-Gorterlaan.

Voor meer informatie over de WTC stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.