De door de ATB commissie van de WTC georganiseerde Dobbelrit is zaterdag mede door het mooie weer een succes geworden. Van te voren was moeilijk in te schatten hoeveel deelnemers er zouden komen maar met 40 fietsers is de organisatie tevreden. Rond de klok van 1 uur vertrokken de eerste ATB-ers met een kaart van de omgeving op weg naar 1 van de controleposten. 

Door het gooien met de dobbelsteen bepaalde men naar welke controlepost men moest en de bedoeling was om dit via de kortste weg door het bos of over de weg te doen. Bij de controleposten moest men ook een opdracht vervullen. Bij de Zwarte Dennen moest men ‘fietsband hangen’. Hoe langer men hing hoe meer punten men kreeg. Bij Cafe het Vosje in IJhorst moest men sjoel stenen niet schuiven maar laten rollen. In de Punthorst bij Bisschop motoren was het de bedoeling om bidons met verschillend gewicht in een ton te gooien. In de kantine van de motorclub bij het Wiede Gat moest men darten met een aan 1 kant afgeplakte bril.

De bus van B+B personeelsdiensten stond verdekt opgesteld in de Kievitshaar en hier moest een prijsvraag opgelost worden. Weer terug bij de Dissel moest de laatste opdracht vervuld worden en daar stonden 3 fietswielen en moest men raden waar 1.5 bar lucht in zat. Nadat iedereen weer terug was werden de prijswinnaars bekend gemaakt.
De prijzen werden beschikbaar gesteld door Lindenholz schaatsen, skeelers en fietsen uit Rouveen en door Fred Verbij schilderwerken en Smit Welding en Technology uit Staphorst. De poedelprijzen gingen naar Bert Kuijers, Ivo Groener deze heren hadden de meeste kilometers afgelegd. Niek v/d Werf was diegene die met alle opdrachten de minste punten had.

De organisatie had op het laatste moment nog even een ‘ronde miss’ geregeld om de hoofdprijzen uit te reiken. Klaas Mulder had de meeste punten verzameld met de opdrachten en kreeg uit handen van Genevive Compagner de felicitaties en een paar overschoenen en een mooie muts. De spanning steeg want welk team van 2 fietsers zouden met de hoofdprijs naar huis gaan. De prijzen bleven in Staphorst want Jan Bloemert en Albert Tuin hadden de minste kilometers gemaakt en waren blij met het fietstenue welke beschikbaar is gesteld door Lindenholz.