Voorzitter Roelof Compagner kon maandagavond 25 februari ruim 50 leden welkom heten voor de  jaarlijkse ledenvergadering van de Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen. Deze werd zoals gewoonlijk weer gehouden bij Uitgaanscentrum Kisteman.

 

Tijdens het officiële gedeelte werd er afscheid genomen van Jan Nijmeijer. Jan is vanaf de oprichting van onze club in 2005 als voorzitter van de toercommissie actief in het bestuur. Gelukkig blijft Jan wel lid van de toercommissie en ook zal hij het komende seizoen als wegkapitein van de C-groep weer vele fietsers begeleiden op de tochten door de regio, want hij blijft zijn naam als ‘mooie paadjes koning’ wel eer aandoen. Ook gaf hij nog een toelichting op de diverse toertochten die dit  jaar gepland staan.
Secretaris Klaas Schra was ook aftredend maar hij maakt daar geen gebruik van en blijft behouden voor de club.
Penningmeester Bert Schoone liet op een groot scherm het financiële plaatje van de club zien en hier kwamen geen aanmerkingen op.
Daarna was het de beurt aan Bert Krale, deze jongeman is voorzitter van de zgn. racecommissie en ook hij ontvouwde zijn plannen. De bedoeling is dat er een soort clubcompetitie komt waaraan iedereen mee kan doen.
Henk Oosterveen, de voorzitter van de activiteitencommissie deed een boekje open over de diverse activiteiten voor dit jaar o.a. het weekendje weg naar Sauerland.
Daarna was de microfoon voor Jouk Mussche, voorzitter van de ATB-commissie. Ook hij vertelde wat hij samen met zijn commissieleden dit seizoen voor de mountainbikes gaat organiseren. Met name night biking staat voor een zomeravond gepland en dat zal wel weer een spraakmakend iets zijn.
De kilometervreter van 2012 was ook dit jaar weer Berend Schra. Hij had ruim 12000 km gefietst en omdat hij 3 keer achter elkaar de beker gewonnen heeft mag hij zich nu de rechtmatige eigenaar van deze grote beker noemen.
In het voorjaar krijgen de WTC-ers nieuwe fietskleding en daarom had de club een inzamelactie gehouden voor afgedankte wielerkleding. Tijdens de  vergadering werd deze grote hoeveelheid kleding aangeboden aan Auktje Alssema en Jenny Dunnink. Deze dames zorgen er voor dat de afgedankte maar nog goede sportkleding naar Gambia in Afrika gaat waar de straatarme mensen dit heel goed kunnen gebruiken.
Na het officiële gedeelte was het avonturier Henk Oosterveen die middels vele foto’s en zijn smakelijke verhaal ons mee nam op zijn fietstocht van 4000 km naar de Zwarte zee.


Voorzitter Roelof Compagner (r.) bedankt Jan Nijmeijer (l.) voor zijn inzet


Henk Oosterveen (r.) overhandigd Berend Schra (l.) de wisselbeker voor km-vreter 2012


Roelof Compagner overhandigd Jenny en Auktje de 'afgedankte' wielerkleding


Avonturier Henk Oosterveen vertelt honderd uit over zijn fiets en tocht