Ondanks de ‘bittere kolde’ de afgelopen weken blijven de WTC renners dit prille seizoen volop actief. Naast de deelname aan de trainingswedstrijden op het Loo en Groningen werd door Jan Bloemert en Albert Tuin deelgenomen aan de wintertriathlon in Enschede. Met windkracht 7 (of 6…) was het rijden van een tijdrit geen pretje, alleen de beide heren wisten nog een gemiddelde aan de dag te leggen van tegen de 40km/uur over een afstand van 50 km. Dus concurrenten wees gewaarschuwd!

Ook op de trainingswedstrijden ging het de WTC’ers voor de (harde) wind, en waren zelfs de eerste twee podiumplaatsen een feit. Dit geeft dan ook veel moraal voor het verdere seizoen, dat voor de renners met licentie a.s. paasmaandag start met het eerste criterium van het jaar: ‘de ronde van Ureterp’, en voor de ZAC renners 23 april in Dronten. Maar eerst a.s. zaterdag ‘de ronde van Vlaanderen’! Elke zichzelf respecterende WTC’er staat hier voor de moeilijke taak zijn wiel eerder over de streep in Oudenaarde te drukken dan vedette Egbert Tuin. Nu deze kasseienspecialist op een heus trainingskamp in Portugal is, en met in het achterhoofd zijn machtsvertoon 2 jaar geleden toen hij de keien uit de Vlaamse klei reed, is dit de te kloppen man.


Maar al dit actieve geweld staat dit jaar in de schaduw van een heuse WTC Clubcompetitie, jawel! ‘Dat zal dan wel weer een onmuunig gejaag wurn’, hoor ik de kritische lezer denken. Maar nee, het is ons doel als racecommissie geweest om een clubcompetitie neer te zetten in het kader van ons motto: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. We hebben dan ook in samenspraak met de andere commissies een competitie samengesteld waar een gemiddelde B rijder best eens verrassend hoog in het klassement zou kunnen eindigen. Nieuwsgierig?  Kijk snel onder het kopje "race" en dan Clubcompetitie 


Wij wensen een ieder een fijn fietsjaar en succes bij het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen, als dat nu het winnen van de ‘omloop van de IJsseldelta’ is of het beklimmen (zonder te lopen) van de Lemelerberg.