Wie?

Alle leden van de WTC Staphorst-Rouveen

Waarom?

Als racecommissie hebben we het idee om een clubcompetitie te organiseren met als doel: Een gemeenschappelijke deler, waar iedereen zich toe aangetrokken voelt Meer betrokkenheid bij de club te creëren De competitief ingestelde leden binnen de club een platform te bieden voor competitie

Wat?

De opzet voor de clubcompetitie is om een aantal bestaande evenementen in combinatie met een aantal nieuwe evenementen mee te laten tellen voor een soort van overall klassement over het gehele jaar. Hierbij is ons idee om de competitie laagdrempelig te houden, en staat het motto van de racecommissie "meedoen is belangrijker dan winnen" centraal. De volgende evenementen zijn in de competitie opgenomen:

Evenement 1 Kilometervreter

Deelname: 5 punten

Ranking 1 t/m 10: 10,1pt., 9pt., 8pt. enz. t/m nr 10: 1pt

Evenement 2 Koppeltijdrit

Alle namen van de deelnemers worden in een grabbelton gegooid en vervolgens wordt doormiddel van grabbelen een koppel gevormd. De tijd van de tweede persoon die over de finish komt telt vervolgens. Samenwerking is dus vereist!

Deelname: 10 punten

Ranking 1 t/m 10: 10,1pt., 9pt., 8pt. enz. t/m nr 10: 1pt

Evenement 3 Buitenbladrit

Een rit waarmee met een mooie grote groep geprobeerd wordt een strak gemiddelde te rijden van rond de 35kmph. De mindere goden rijden fijn achteraan en de mensen die goed denken te zijn doen het kopwerk. Nieuw dit jaar is een tussensprint op de Lemelerberg, diegene die zich hier wil laten gaan wordt daarvoor beloond met bonificatiepunten die te verdienen zijn op de top van de Lemelerberg.

Deelname: 10 punten

Ranking top Lemelerberg: 1 t/m 10: 10,1pt., 9pt., 8pt. enz. t/m nr 10: 1pt

Evenement 4 Tijdrit

+/- 5km lange tijdrit zoals afgelopen jaar ook tweemaal is georganiseerd. Nieuw dit jaar zijn de bonificatieseconden vanaf 35 jaar. Hierbij wordt hetzelfde bonificatiesysteem gehanteerd als in de jaarlijkse tijdrit in Nijeveen.

Deelname: 10 punten

Ranking 1 t/m 10: 10,1pt., 9pt., 8pt. enz. t/m nr 10: 1pt

Evenement 5  ATB 'Tijdrit'

Het ATB-evenement bestaat uit een behendigheidselement en een "juiste-tijdrit".  

Deelname: 10 punten

Ranking 1 t/m 10: 10,1pt., 9pt., 8pt. enz. t/m nr 10: 1pt (2x)

Evenement 6  ATB  Kersttocht

De ATB-Kersttocht is de jaarlijkse fietstocht op 2e kerstdag.  

Deelname: 10 punten

Evenement 7  Vroeg uit de veren ATB tocht

Deze tocht zal in de zomer plaats vinden en het vertrek is in de vroege morgen.
Na afloop is er voor iedere deelnemer een lekker ontbijtje.

Deelname: 10 punten

We hopen hiermee een leuk programma te hebben opgesteld. Waarbij de sportieve renner weliswaar in het voordeel is, maar de gemiddelde toerfietser ook nog heel wat punten kan sprokkelen.

Spelregels

  • Meedoen is belangrijker dan winnen
  • Er is geen opgave nodig voor deelname, bij deelname aan een van de evenementen ding je automatisch mee om de prijzen in de clubcompetitie
  • Ook niet-leden zijn welkom op één van de evenementen, zij dingen echter niet mee in de competitie, tenzij zij zich besluiten aan te melden als lid
  • .....