2 mei 's middags vanaf 16:00 uur is er voor de jeugd een fietsclinic op evenemententerrein de Tippe. Tijdens die fietsclinic ga je ontdekken wat voor leuke dingen je allemaal op een fiets kunt doen. Hoe snel kun je op de fiets pionnen stapelen of er tussen door fietsen? Heb je ooit tikkertje op je fiets gedaan? Dit allemaal onder professionele begeleiding. Laat je verrassen!

Vooraf inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. De clinic is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Je mag op elke fiets deelnemen mits het maar geen racefiets is. De organisatie zorgt voor fietshelmen en shirtjes.

Misschien zijn er wel echte racefietsen waar je even op kunt fietsen om te zien hoe gaaf dat is. Een echte snelle racer met krom stuur, veel versnellingen en dunne bandjes.

Als afsluiting van de fietsclinic is er de Rabo Dikke Banden Race. Op het evenemententerrein is een mooi parcours uitgezet waarop je kunt kijken of je sneller kunt fietsen dan je klasgenootjes. Uiteraard zijn er door de Rabobank mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de snelste deelnemers. Wie wordt de snelste Rabo Dikke Banden Racer van 2013 ?