Het wielerseizoen is weer van start. Op allerlei niveau gingen de eerste trofeeën al weer mee naar huis. 

Ook onze lokale wielerheld Jasper Bovenhuis won al weer. Hij schreef de Wouden Klassieker in Friesland op zijn naam. Op iets minder hoog niveau werd  in diverse regionale wedstrijden gewerkt aan de vorm en ook op dit niveau werd er al fanatiek gestreden om de overwinning in diverse klassiekers.

Op donderdag 2 mei doet de Voorjaars- en zomeravondcompetitie Staphorst weer aan. De wedstrijden in Staphorst vinden plaats op een parcours rond het evenemententerrein de Tippe in Staphorst Noord. Om kwart over zes gaat de jeugd in diverse klasses van start voor hun wedstrijd. Om zeven uur volgen de volwassen renners in zowel de B- als de A-klasse. 

Vorig jaar waren er 202 deelnemers waarvan er maar liefst 40 uit de gemeente Staphorst afkomstig waren.

De organisatie van deze wedstrijd is in handen van de WTC Staphort-Rouveen in samenwerking met Wielervereniging Noord-Westhoek. Bent u in het bezit van een KNWU-licentie of lid van een fietsclub die is aangesloten bij de NTFU? Dan mag u deelnemen. Jeugdige deelnemers kunnen deelnemen mits ze dit jaar minimaal 8 jaar oud worden. Inschrijven kan bij de sporthal aan de Burgemeester van de Walstraat. 

Voor de regelementen etc. zie: Voorjaars- en zomeravondcompetitie