Afgelopen zaterdag 21 januari werd voor de 3e keer de B+B veldtoertocht gehouden vanuit Rouveen. De tocht werd georganiseerd door de actieve WTC Staphorst-Rouveen. Ruim 30 vrijwilligers waren de hele dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. Ondanks dat het 's morgens slecht weer was kwamen er toch nog 175 fanatieke ATB-ers op de tocht af.

De verste deelnemer kwam uit Drachten. Er kon gestart worden vanaf 9.00 uur en men kon kiezen uit een tocht van 35 of 50 kilometer. Onder natte weersomstandigheden stapten de deelnemers op de fiets en begonnen aan de route die o.a. leidde over de mountainbike baan in het Staphorster bos maar de 50 kilometer route ging ook over de Kievitshaar.

Hard werken op de fiets
Bij de controlepost aan de Vijverweg kreeg men een consumptie aangeboden. Een versnapering was wel nodig want het was hard werken op de fiets om door de modder en de grote plassen te komen. Maar de meeste ATB-ers kunnen wel tegen een stootje dus het was ook wel weer een uitdaging om glibberend en glijdend de tocht uit te fietsen.
Na afloop waren de reacties ondanks dat het een zware tocht was van de deelnemers positief, vooral die van ver kwamen waren verrast door de mooie omgeving van Staphorst en Rouveen. Ook was er veel lof over de bepijling van de route.

Vrijwilligers bedankt
Ondanks dat er minder deelnemers waren dan vorig jaar kijkt voorzitter Roelof Compagner toch terug op een geslaagd evenement. Hij wil dan ook alle vrijwilligers en de mensen van de het Rode kruis bedanken voor de inzet, al deze mensen kregen een lunchpakket aangeboden van de Boni supermarkt. Zowel de mensen van de EHBO als de bezemwagen hoefden vandaag niet in actie te komen want er deden zich geen ongevallen voor en er was ook geen materiaal pech.
"De tocht zal uitvoerig worden geëvalueerd door bestuur en commissies van de WTC en eventuele verbeterpunten zullen worden meegenomen naar de tocht van volgend jaar" aldus Roelof Compagner.