Pinkstermaandag 20 mei reisden zes amateurrenners van de WTC Staphorst-Rouveen af naar Luttenberg voor het jaarlijkse districtskampioenschap. Het kampioenschap werd verreden over een kleine 80 km op een ruim 7 km lang parcours met daarin de ‘beklimming’ van de Luttenberg.

 

In een levendige koers waren de Staphorster renners  telkens goed van voren te vinden. Na enkele mislukte ontsnappingspogingen halverwege de koers met daarbij Diederik Tuin en Carlos Klein, leek het uitgedunde peloton af te stevenen op een massasprint. 3 ronden voor het einde ontstond er echter alsnog een kopgroep met een aantal favorieten die een voorsprong wist op te bouwen van ruim 15 seconden. Onder aanvoering van Klaas Jan Kin, Diederik en Carlos werd het gat naar de koplopers dicht gereden, en was de definitieve hergroepering een feit. Waarop een sprint op de Luttenberg volgde, waarin Arjan Hokse vanaf de voet van het heuveltje vol de sprint aantrok voor ploeggenoot Diederik die vervolgens overtuigend naar de winst sprintte!

Zo was het lang wachten op de eerste podiumplaats van de ploeg, maar was het dan in één van de mooiste wedstrijden van het jaar ook gelijk goed raak in de vorm van een overwinning.

Uitslag:

1. Diederik Tuin
2. 
Niels Luisman
3. Maarten Boonen
17. Arjan Hokse

18. Carlos Klein
26. Klaas Jan Kin
39. Jan Bloemert
DNF Albert Tuin (Helaas uitgeschakeld door valpartij)