De wielerclub WTC Staphorst-Rouveen organiseerde voor de eerste keer in het bestaan van de club een nieuwe wielertoertocht: de Noordwesthoek/Weerribbentocht. Deze tocht ging door het mooie natuurgebied in de kop van Overijssel.

Zaterdagmorgen om 8 uur s ’morgens was het al druk bij de inschrijftafel van de Toercommissie bij Uitgaanscentrum Kisteman, want de meest wielrenners houden ervan om op tijd van start te gaan. Er kon gekozen worden uit 2 afstanden, of men ging voor de 80 kilometer met een stempelpost in de Muggenbeet (bij Blokzijl), of men schreef in voor de 130 kilometer en dan moest men via Ossenzijl en Kuinre weer terug naar Staphorst. Er was special voor de mensen die op een stadsfiets of elektrische fiets aan de tocht mee wilden doen een route uitgezet van 40 kilometer. Ook hiervoor was ondanks de lage temperatuur en de harde wind wel redelijk veel belangstelling voor. Deze fietsers gingen na 9 uur van start en via allerlei landelijke ‘binnendoor’ wegen en fietspaden naar de stempelpost in Belt-Schutsloot.


Alle 3 routes waren uitgezet met pijlen en er deden zich geen calamiteiten voor zodat de bezemwagen van Lindenholz Rijwielen uit Rouveen niet in actie hoefde te komen.
Met totaal 150 deelnemers verdeeld over 3 afstanden kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement aldus bestuurslid Roelof Troost van de WTC. We gaan de tocht evalueren en kijken wat nog te verbeteren valt en zullen volgend jaar weer een tocht organiseren door het prachtige natuurreservaat de Weerribben.