Zoals we vaak in allerlei nieuwsberichten kunnen lezen heeft de gemeente Staphorst een groeiende, actieve toerfietsclub, de WTC Staphorst – Rouveen, aangesloten bij de NTFU. Het ledental is inmiddels gestegen tot 175 actieve leden.

Iedereen kan op zijn of haar niveau deelnemen aan activiteiten door mee te fietsen in een D-, C-, B- of A-groep. De deelname werpt haar vruchten af want leden maken een mooie sportieve groei door. Van D naar C, van C naar B of van B naar A-groep. Een groeiend aantal deelnemers van de A-groep neemt zelfs deel aan wielerwedstrijden. Voor die fanatieke wielrenners heeft de WTC eigenlijk geen voorzieningen, de club groeit daar een beetje uit haar jasje.

Om deel te mogen nemen aan wedstrijden moet je wat zaken regelen. Je moet lid worden van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging. Eventueel moet je een KNWU licentie regelen etc. Al met al kan dit nogal een drempel voor wielrenners zijn om de stap naar wielerwedstrijden te zetten.

Racecommissie
Een aantal leden van de WTC heeft het initiatief genomen om hier wat aan te gaan doen. Dit is vorm gegeven door een racecommissie te vormen binnen de WTC. Deze commissie gaat diverse activiteiten in gang zetten voor de wedstrijdfietsers. Denk hierbij aan het mede organiseren van trainingen, het maken van een wedstrijdkalender en het adviseren van potentiële wielrenners bij de keuze voor een wielervereniging.De commissie streeft naar een goede samenwerking met een actieve wielervereniging in de regio. Samen sterk dus. Inmiddels zijn er al gesprekken geweest met wielervereniging Noord-Westhoek (NWH) uit Hasselt. Uit die gesprekken borrelen mooie initiatieven op als: wekelijkse trainingen op donderdagavond op evenemententerrein “de Tippe” in Staphorst onder professionele begeleiding, maar ook interessante kortingen voor WTC-leden die voor de wedstrijden lid willen worden van de NWH.
 
Door de commissie wordt hard gewerkt om van alles te regelen. De site van de WTC wordt aangevuld met info over het fietsen van wedstrijden. Tevens komen op de site contactgegevens van de commissieleden te staan zodat iedereen snel informatie kan inwinnen. Er wordt gewerkt aan een mooie wedstrijden-trainingskalender voor het komende seizoen.

Samen uit, samen thuis
Het bevorderen van wedstrijdwielrennen binnen de gemeente Staphorst staat voor de racecommissie voorop maar de nieuwe activiteit mag zeker niet de huidige activiteiten van de toerfietsclub nadelig beïnvloeden. Iedereen moet ook op zijn of haar niveau kunnen blijven deelnemen aan de huidige activiteiten van de WTC. Voor alle activiteiten blijft het motto: “samen uit, samen thuis”.

Voor diegene die meer wil weten kan contact opnemen met Bert Krale 06-33976132
of plaats een berichtje in het gastenboek van de WTC Staphorst-Rouveen.