Poster MTB streetrace Staphorst 2022

 

 

 

Donderdag 21 april vond in Staphorst de eerste wedstrijd in de zomeravondcompetitie van 2022 plaats. Veel deelnemers vonden hun weg naar Staphorst, waar een gevarieerd parcours voor hen was uitgezet. De omloop bestaat uit asfalt, een lange klinkerstrook, een viaduct én een vlak lang stuk waar de wind vrij spel heeft. 

Om 18.15 trapte de jeugd af in de C-, D- en E-klasse. Direct  na de start was er volop strijd tussen deze jonge renners. In de E-klasse won Seth van der Sluis voor Roan van der Meulen en Rinze Vahl. In de D-klasse ging Jaylinn Brakke er met de winst vandoor. Jens Smit werd 2e en Tristan Luchies maakte het podium compleet. De wedstrijd in de C-klasse.....

Om 19.00 uur was het aan de senioren om de strijd met elkaar aan te gaan. In de B-klasse werd stevig doorgereden, waardoor de deur achterin het peloton wagenwijd openstond. Het peloton werd steeds kleiner, maar geen enkele poging tot ontsnappen lukte. Met nog vier ronden te gaan lukte het André Brakke en Kasper Bisschop, allebei renners uit Staphorst, om te ontsnappen. Nog drie renners maakten vanuit het peloton de overstap en zo streden 5 renners om de podiumplekken. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Matthijs Leskens uit Zwolle. Kasper Bisschop uit Staphorst legde beslag op de tweede plek, Gerben Kroeze uit Zwolle werd derde. 

In de A-klasse reed direct na de start een sterke kopgroep weg met diverse toppers uit de regio. Doordat alle sterke ploegen in de kopgroep vertegenwoordigd waren viel het stil in het peloton en kon de kopgroep een flinke voorsprong uitbouwen. In de finale waren er diverse pogingen om uit de kopgroep te ontsnappen, maar geen enkele renner kon wegblijven. In de laatste ronde maakten de renners zich op voor de sprint die met ruime voorsprong werd gewonnen door veelwinnaar Mark Prinsen uit Heerenveen. Remon Vos uit Staphorst werd tweede in zijn thuiswedstrijd. Jasper Schouten uit Harderwijk maakte het podium compleet.

De zomeravondcompetitiewedstrijden in Staphorst en Rouveen worden al jaren georganiseerd door enthousiaste leden van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Op donderdag 30 juni verwelkomen we de renners weer in de gemeente Staphorst. Dan starten de renners, zowel jeugd als senioren, in Rouveen. 

Zaterdag 26 maart werd onder een stralend voorjaarszonnetje de openingstocht verreden. Met een deelname van ruim 65 personen een heel mooi begin van het seizoen. De toercommissie had alles uit de kast gehaald om een mooie route samen te stellen, wat erg goed gelukt was. Onderweg waren er heel veel enthousiaste reacties over de route; veel paadjes die voor velen nog onbekend waren.
Een gezellige stop voor koffie en gebak in Hellendoorn maakte de middag helemaal af!

    

openingstocht

foto 300e lid

 

Het afgelopen jaar hebben we een sterke stijging gezien in het aantal leden. Deze week mochten we zelfs ons 300e lid verwelkomen! Een mooie mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan. Martin van der Sluis uit Staphorst werd werd voorafgaand aan de wekelijkse toeravond op woensdagavond in het zonnetje gezet. Martin, van harte welkom en veel fietsplezier! 🚴🚵‍♂️

 

zac 2019 1 1

 

De avonden worden weer langer en dus gaat de zomeravondcompetitie weer van start. Een mooie

serie wielerwedstrijden in de wijde regio rond Zwolle waar wielrenners van verschillende niveaus op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. Op donderdag 21 april staat de eerste wedstrijd uit deze competitie gepland in Staphorst.

De wedstrijden in Staphorst beginnen om 18.15 uur voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de senioren

voor hun wedstrijd in de A- of B-klasse. Het parcours loopt over de Ebbing Wubbenlaan, de Prinses

Beatrixstraat en de Parallelweg, een ronde om evenemententerrein De Tippe. Het is een gevarieerd

parcours met een viaduct, een klinkerstrook en een stuk langs het spoor waar de wind er voor kan

zorgen dat het peloton flink op de kant gezet wordt.

De organisatie van de zomeravondcompetitie in Staphorst is in handen van enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Zij organiseren op 30 juni ook een wedstrijd in Rouveen. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info.

 

We zijn verheugd dat we de shirtsponsoring voor de periode 2022-2024 weer rond hebben! De komende jaren zullen zal de naam van de volgende sponsoren te zien zijn op onze shirts:

  • B+B personeelsdiensten (hoofdsponsor).
  • BWS Bedrijfsauto’s
  • InShape Fitness
  • Café de Dissel
  • Univé Verzekeringen

Voor B+B Personeelsdiensten, BWS Bedrijfsauto’s en Café de Dissel geldt dat ze al sinds de oprichting betrokken zijn als sponsor. We zijn bijzonder verheugd dat we zulke trouwe sponsors hebben.

Voor Inshape geldt dat ze ook de afgelopen 3 jaar al op onze shirts te zien waren. We zijn blij dat de wederzijdse samenwerking dusdanig positief was dat we dit contract konden verlengen.

Univé Verzekeringen zal vanaf januari voor het eerst te zien zijn op de shirts en hopen natuurlijk dat we met Univé ook een langjarige verbintenis hebben. 

 

BB en BWS   De Dissel

InShape   Univé

Foto Monstertocht 2021b

Vroeg in de morgen verzamelden afgelopen zaterdag 26 enthousiaste leden van de WTC op het marktplein in Rouveen. Het was mistig en fris, dus de lange mouwen waren uit de kast gehaald. Tweeëntwintig mannen en vier vrouwen stonden startklaar om het alternatief op de jaarlijkse monstertocht te fietsen. Het was een tocht van 160 km, waarbij de Muur van Emmen én de Col du VAM beklommen moesten worden. De groep werd opgedeeld in een A/B-groep en een C/D-groep en om iets over 8:00u klonk het startschot.

Na de eerste veertig kilometer waren de beentjes wel los en was de eerste stop in Dalerpeel. Alwin Lindenholz stond klaar met koffie en thee en had een auto van B + B Personeelsdiensten met de tassen vol proviand. Voor de renners het moment om even wat te eten. Ook werden de lange mouwen ingeruild voor korte en een paar slimme dames regelden bij een omwonende een comfortabele sanitaire stop. Daarna waren alle renners er klaar voor om door te fietsen, op naar de Muur van Emmen.

Toen de C/D-groep na zo’n dertig kilometer arriveerde, stond de A/B-groep al te pauzeren. Het beklimmen van de Muur was even afzien, maar een paar hadden zó de smaak te pakken dat ze nog een keer gingen. Toen de C/D-groep op adem probeerde te komen, vertrokken de renners van A/B alweer, op weg naar de Col du VAM.

De praatjes werden vanaf de Muur van Emmen misschien iets minder, maar de positieve sfeer in de pelotons was nog steeds aanwezig. Aangekomen bij de Col du VAM schakelde iedereen soepel een tandje terug en was de strijdlust op de gezichten zichtbaar. Op de Col du VAM werd het onderscheid tussen de klimgeit, sprinter, kopwerker duidelijk, maar dat het allemaal doorzetters zijn, staat buiten kijf! Alle deelnemers kwamen boven en ook hier deed de fanatiekeling nog een extra rondje. Na de laatste afdaling van de Col kwamen de praatjes weer bij iedereen terug. Een topprestatie was geleverd en de koers ging richting Staphorst. De bidons werden nog weer gevuld bij Alwin Lindenholz en de laatste restjes sportdrank werden verdeeld; klaar voor de laatste 35 kilometers.

Op het eindstation, Café De Dissel, ontving Jan Kisteman de renners met open armen. Er werd geproost op een goede afloop en met een lach op ieders gezicht werd de alternatieve monstertocht afgesloten. Deze rit was zeker voor herhaling vatbaar!

Foto monstertocht 2021 2Foto Monstertocht 2021 4