wielerronde 2023 012.1920x0x0x100

 

De Munnikenweek stond donderdagavond geheel in het teken van de Wielerronde van Rouveen. Coureurs van verschillende niveaus namen het daarbij tegen elkaar op, in een klassiek ‘rondje om de kerk’. De overwinning in de A-klasse was uiteindelijk een prooi voor Chiel Smit. Het gevarieerde parcours leende zich voor een mooi en sportief gevecht en de wind maakte de wedstrijden nog een beetje zwaarder.

Om 18.15 uur namen de jonge wielrenners het allereerst tegen elkaar op, in de C-, D- en E-klasse. De jeugdige talenten, die veel lokale wielerverenigingen in de omgeving vertegenwoordigden, maakten er een mooie sportieve strijd van. In de E-klasse won Roan van der Meulen, vóór Vince Hooikammer en Lisa Willering. In de D-klasse ging Tristan Luchies er met de winst vandoor. Seth van der Sluis werd 2de en Rinze Vahl maakte het podium compleet. De wedstrijd in de C-klasse werd gewonnen door Jaylinn Brakke. Vincent Akkerman en Mats Egberts kwamen respectievelijk als de nummers 2 en 3 over de finish.

Om 19.00 uur klonk het startschot voor de A- en B-klasse. In deze wedstrijden namen veelal ervaren senioren het tegen elkaar op, maar ook oudere jeugdrenners mengden zich in de strijd. In de B-klasse gingen de renners ambitieus van start. Al na een paar honderd meter lag de snelheid tegen de zestig kilometer per uur. De snelheid bleef voortdurend hoog. Soms reden kopgroepjes weg, maar ze werden telkens weer teruggepakt door het peloton. Pas op drie ronden voor het einde werd de beslissende slag geslagen en reed een kopgroep van tien renners weg. Zij mochten uiteindelijk ook sprinten voor het podium. ‘Thuisrijder’ Ferdinand Tuin legde beslag op de derde plaats, Ferry van de Vegt werd tweede en Tiem Westerbeke mocht de hoogste podiumtrede bestijgen.

De wedstrijd van de A-klasse kende een heel ander verloop. Halverwege de wedstrijd reed een sterke kopgroep van acht renners weg. Daarin werd goed samengewerkt en de voorsprong op het uitgedunde peloton groeide allengs. ‘Thuisrijder’ Albert Tuin maakte de sterkste indruk en leek op weg te zijn naar een mooie klassering, maar een lekke band gooide roet in het eten. De zeven overgebleven renners gingen samen de finale in. Uiteindelijk won Chiel Smit. Werner Vos uit Staphorst werd tweede en Maarten Vierhout legde beslag op de derde plaats.

Lokale helden

Nieuw dit jaar waren prijzen voor de lokale helden. Deze prijzen gingen naar de snelste renner in de A-klasse en de snelste renner in de B-klasse uit de gemeente Staphorst. Werner Vos en Ferdinand Tuin mochten daardoor voor een tweede keer op het podium plaatsnemen, om als beste lokale renners hun prijs in ontvangst te nemen.

📸 Geert Kleis

Bekijk alle foto's via www.geertkleisfotografie.nl/projecten/

 

Foto ZAC Rouveen 2023

 

Op donderdagavond 29 juni doet de zomeravondcompetitie Rouveen weer aan. De zomeravondcompetitie bestaat uit een serie wielerwedstrijden voor wielrenners uit de wijde regio rondom Zwolle. Renners van  verschillende niveaus kunnen hier op een laagdrempelige manier aan meedoen. Zo staan er topsporters aan de start (pro-continentale wielrenners en mountainbikers, toppers uit het schaats- en skeelerpeloton), maar ook ambitieuze amateurs en goed getrainde wielertoeristen. Deze renners strijden in het A-peloton en B-peloton om de prijzen. Jeugdrenners van verschillende verenigingen in de regio rijden ook tegen elkaar om een plekje op het podium te bemachtigen. Het belooft een mooie wieleravond te worden tijdens de Munnikenweek, de feestweek in Rouveen. Het parcours is een klassiek rondje om de kerk. Het peloton koerst tussen weilanden, over een slingerende klinkerweg en over 'De Diek', waar ook de start en finish is. Rouveen staat garant voor een gezellige sfeer en veel publiek. 

Nieuw dit jaar is dat de lokale helden elkaar ook in de gaten moeten houden. Lindenholz fietsen stelt een mooie prijs beschikbaar voor de snelste lokale held in de A-categorie en de snelste lokale held in de B-categorie. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moeten renners woonachtig zijn in de gemeente Staphorst. 

De wedstrijden beginnen om 18.15 uur voor de jeugd en om 19.00 uur voor de senioren. De organisatie van de zomeravondcompetitie in Rouveen is in handen van enthousiaste vrijwilligers

van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info.

 

Zaterdag 20 mei is de 2e editie van de CompuStore MTB Streetrace in Staphorst.
Een mooie Streetrace voor jong en oud waar de lokale helden en competitierijders hun wedstrijd zullen rijden over een uitgezet parcours op de Tippe.

Na het grote succes van vorig jaar zal dit jaar de 2e editie van de CompuStore MTB Streetrace plaatsvinden op zaterdag 20 mei op het evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Speciaal voor deze wedstrijd wordt er op de Tippe een spectaculair MTB-parcours uitgezet. De KNWU omschrijft dit nieuwe wielerfenomeen als beste;"Vergeet de bossen en de bergen; streetracen doe je gewoon op de verharde weg. Zie het als een combinatie van een wielercriterium en een MTB-wedstrijd. Je fietst tegen de klok en moet onderweg verschillende hindernissen nemen. Spektakel gegarandeerd!"

We beginnen met wedstrijden voor de jeugd vanaf 6 jaar. Er wordt door de jeugd gestreden in verschillende leeftijdsklassen. Later op de middag komen de lokale en regionale dames en heren in actie samen met de licentierijders die strijden voor een overall klassement.

Deze CompuStore MTB Streetrace telt mee in het klassement van de MTB Streetrace Competitie Noord Oost Nederland.

Naast deelnemers is er voor publiek ook voldoende ruimte om van deze wedstrijd te komen genieten, dus zet het alvast in je agenda of schrijf je in via de website!

https://www.compustore.nl/streetrace/inschrijven/ (Lokale Helden)

https://mijn.knwu.nl/calendar/events/7123 (Streetrace Competitie)

mountainbike streetrace Staphorst 2023

wielerronde staphorst

 

De zomertijd is weer ingegaan en dus gaat de zomeravondcompetitie weer van start. Een mooie serie wielerwedstrijden in de wijde regio rond Zwolle waar wielrenners van verschillende niveaus op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. 

Op donderdag 20 april staat de eerste wedstrijd uit deze competitie gepland in Staphorst. De wedstrijden in Staphorst beginnen om 18.15 uur voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de senioren voor hun wedstrijd in de A- of B-klasse. Het parcours loopt over de Ebbinge Wubbenlaan, de Prinses Beatrixstraat en de Parallelweg, een ronde om evenemententerrein De Tippe. 

Het is een gevarieerd parcours met een viaduct, een klinkerstrook en een stuk langs het spoor waar de wind ervoor kan zorgen dat het peloton flink op de kant gezet wordt. Genoeg kansen voor de renners om er een mooie strijd van te maken. 

De organisatie van de zomeravondcompetitie in Staphorst is in handen van enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Deze vrijwilligers organiseren op 29 juni ook een wedstrijd in Rouveen. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info

 

 

Rondje Staphorst 2023

 

Na het succes van de eerste editie organiseren wij op 24 juni 2023 opnieuw de fietstocht ‘Rondom Staphorst’. Deze fietstocht is bedoeld voor de recreatieve fietsers op een gewone of elektrische fiets - de zogenaamde dikke banden- én voor wielrenners.

Dikke banden

Er is een afwisselende route van 50 kilometer uitgezet binnen onze eigen prachtige gemeente. Er kan tussen 10.00 en 12.00 uur gestart worden vanaf de sporthal, Hoogeweg 21 in Staphorst. Onderweg zijn er enkele pauzelocaties ingericht waar gezorgd wordt voor een lunchpakket en drinken. Voorinschrijving is verplicht en kan via de onderstaande link. De kosten voor deelname bedragen €4,- per deelnemer.

Klik hier om je in te schrijven voor Rondom Staphorst

Racefiets

Ook wielrenners kunnen genieten van de prachtige omgeving van Staphorst. Er zijn twee mooie routes uitgezet van 80 en 120 kilometer. Er kan tussen 08.00 en 09.30 uur gestart worden vanaf de sporthal, Hoogeweg 21 in Staphorst. Onderweg zijn er diverse punten waar eten en drinken wordt aangeboden. Bij de finish wacht er een broodje hamburger! Wil je direct van start? Dan raden we je aan om vooraf in te schrijven via www.fietssport.nl.

Inschrijving ter plekke is natuurlijk ook mogelijk.

 

wtc1

 

De WTC Staphorst-Rouveen, een begrip in de regio voor de fietsliefhebber, bestaat inmiddels uit zo’n 330 mannelijke en vrouwelijke leden. Iedereen is van harte welkom om lid te worden en zich aan te sluiten bij 1 van de trainingsavonden die wekelijks worden georganiseerd voor zowel de mountainbikers als de racefietsers. 

Racefiets

Ook dit jaar is de maand mei door de WTC bestempeld als kennismakingsmaand. In deze maand is het elke woensdagavond mogelijk om te ervaren hoe het is om in groepsverband een tocht te maken op de racefiets. Dit  geldt zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser. Er wordt namelijk in verschillende snelheidsgroepen gefietst dus een ieder kan aansluiten op zijn of haar eigen niveau. Er wordt om 19:00 uur verzameld op het marktplein in Staphorst. 

Beginnende fietser 

Speciaal voor de beginnende wielrenners, zowel mannen als vrouwen,  organiseert de WTC in mei 2 speciale activiteiten. Op woensdagavond 3 mei wordt er een beginnersgroep gevormd die onder begeleiding van een ervaren wegkapitein een rondje gaat fietsen. Tijdens deze rit worden tevens op eenvoudige wijze de aandachtspunten voor het rijden in groepen gedeeld. De start is om 19:00 uur vanaf het marktplein. Op woensdag 10 mei wordt er om 19:00u een beginnersclinic vanaf het marktterrein georganiseerd. In deze clinic wordt aandacht besteed aan de technische vaardigheden om het fietsen (in groepen) leuker en makkelijker te maken.

Kennismaking

Voor zowel de kennismakingsmaand als de activiteiten geldt dat deelname gratis is. Deelname is echter alleen mogelijk als minimaal 1 dag van tevoren de naam, adres en geboortedatum worden doorgegeven aan de secretaris op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit in verband met de verplichte verzekering die de WTC dient af te sluiten voor introducees. Hiermee zijn eventuele schades gedekt door de NTFU. Na deze maand vervalt de verzekering automatisch zonder enige verplichting. 

Meer informatie over de WTC Staphorst-Rouveen is te vinden op www.wtcstaphorst-rouveen.nl of door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees het online artikel in de Meppeler Courant over de kennismakingsmaand van WTC.

https://meppelercourant.nl/staphorst/destaphorster/Maak-kennis-met-WTC-Staphorst-Rouveen-tijdens-de-meimaand-fietsmaand-28380277.html

 

Zaterdag 21 januari kon eindelijk weer de B+B Veldtoertocht worden verreden. Een MTB-tocht die inmiddels een begrip voor veel MTB-ers en voert door de mooiste stukjes van het bos in Staphorst. Het was te merken dat na aantal jaren afwezigheid van de tocht ivm Corona, de fietsers stonden te popelen om van start te gaan. In de voorinschrijving was de tocht volledig volgeboekt en de fietsers kwamen vanuit het hele land naar Staphorst om een 35 of 60 km te fietsen. Het was goed te zien dat veel mensen zijn gaan fietsen in de coronaperiode. Nooit eerder fietste er zoveel jeugd (onder begeleiding) en dames mee.  

Rond de 120 vrijwilligers waren al dagen bezig met voorbereiding van de tocht; uitzetten van het parcours, zorgen dat het parcours er veilig bij ligt en het inrichten van de pauzelocaties.

Na weken van regen was het op de dag van de tocht een prachtige winterdag; droog, rond het vriespunt en een beetjes zon.

Tijdens de tocht en ook na binnenkomst waren er alleen maar lachende gezichten te zien van de fietsers en vrijwilligers. Veel waardering was er voor technische parcours dat gebouwd was in de loodsen van Houthandel Talen. Voor veel fietsers een mooie toevoeging aan het parcours, iets wat je zelden ziet in een Veldtoertocht.

WTC Staphorst-Rouveen ziet het als een uitdaging om in 2024 deze editie te overtreffen!

     WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.55   WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.55 1   WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.55 2

 

WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.56 1   WhatsApp Image 2023 01 22 at 19.19.56 2