WTC Staphorst Rouveen

Volop in beweging!

Trainingen mountainbike

De WTC heeft veel leden die gezamenlijk naar het bos gaan voor een rondje op de MTB. We fietsen gezamenlijk naar het Staatsbos. Vanaf hier wordt de vaste MTB route gefietst. Er wordt in meerdere groepen gefietst, zodat iedereen in zijn/haar tempo kan fietsen.

Als introduce kunt u de gehele maand als introducé vrijblijvend meefietsen. Daarna kunt u alleen nog meefietsen als u lid wordt van de vereniging. Wel is het verplicht om van tevoren even een mail te doen i.v.m. de (gratis) introducéverzekering. Je bent dan tijdens een clubrit, georganiseerd door WTC Staphorst-Rouveen, verzekerd tegen schade aan de fiets tot een maximum bedrag van € 500, -.

De verzekering is persoonsgebonden. Je bent verzekerd voor de fiets waarop je tijdens het evenement rijdt. Hiervoor moet de WTC je aanmelden bij de NTFU, geef dit dan even door aan het bestuur van de WTC.

Het mailadres is secretaris@wtcstaphorst-rouveen.nl. De duur van de introducéverzekering is maximaal 1 maand. Wil je meer weten ? Neem dan contact op met de MTB commissie van de WTC.

Kijk op deze website onder het ‘kopje’ onze club – bestuur voor de gegevens van deze commissie.

Starttijden maandag:

De MTB-training op maandagavond in april en september start om 18.30 uur.

We verzamelen op de parkeerplaats bij de CNS om 18:30 uur en rond 18.40 uur bij het ‘Bankie’ in het bos.
In mei tot en met augustus om 19.00 uur en 19.10 uur bij het ‘Bankie’ in het bos.
LET OP: we starten in twee groepen. Groep 1 (A/B) rijders of fietsers die de MTB-route in maximaal 1 uur en 10 minuten fietsen geldt dat ze om stipt 18.30 uur vertrekken.

De C/D-groep vertrekt een minuut of 2 later. De reden hiervan is dat de groep kleiner (en veiliger) wordt, op de weg naar het bos er geen mensen uit de groep vallen omdat het tempo te hoog is en na afloop niet iedereen op elkaar hoeft te wachten.

Starttijden zaterdag:

We verzamelen op de parkeerplaats bij de CNS om 15:00 uur en rond 15.10 uur bij het ‘Bankie’ in het bos.
LET OP: we starten in twee groepen idem als op de maandag avond !

Locaties

Programma:
Zie ook de agenda op deze site.

Let op: Er zijn veel MTB-ers die mee doen aan diverse tochten in de regio. Ga jij ook naar een tocht of wil je graag met iemand mee, plaats dan een oproep via de whatsapp groep MTB – groep WTC. Kijk op www.ntfu.nl voor de agenda van de MTB tochten. (Controleer voor aanvang van de tocht altijd of deze wel doorgaat. Dit kan bijvoorbeeld via de site van de NTFU of via de organiserende vereniging).