WTC Staphorst Rouveen

Volop in beweging!

Clubinformatie

De Wieler Toer Club Staphorst-Rouveen (WTC) is op 29 juli 2005 opgericht uit de behoefte naar een vereniging waar je samen kunt fietsen, samen kunt trainen, informatie kunt krijgen en eventueel beter kunt worden.

De vereniging telt in totaal ruim 300 leden en richt zich op alle fietsliefhebbers (zowel heren als dames), uit de gemeente Staphorst en omstreken. Van beginnende fietser tot gevorderde renner, van fietsers met een racefiets of met een mountainbike; iedereen is welkom voor een wekelijkse fietsronde en trainingen. Ook is er een ‘dikkebanden’ groep voor fietsers op een normale stadsfiets. De WTC is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (afgekort NTFU). Dit is het grootste overkoepelende sportorgaan van de toerfietssport in Nederland. Zij valt onder de NOC*NSF. De NTFU zet zich in voor alle soorten fietssport zonder wedstrijdkarakter.

Zowel op de weg als in het bos worden er verschillende groepen gemaakt wat betreft snelheid, zo is er altijd een groep die bij jouw tempo past. We hebben een speciale groep, met een aangepaste snelheid, voor dames en heren die beginnen met fietsen. Elke groep is voorzien van een ervaren fietser, die als ‘wegkapitein’ de fietsers begeleidt.

De WTC is meer dan alleen maar fietsen…

Naast het fietsen worden er door en voor leden diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan het gezamenlijk deelnemen aan tochten in de regio, workshops, clinics, lezingen en nog veel meer! Want naast het fietsen is ook gezelligheid en (fiets)ervaringen delen, een belangrijk aspect binnen de vereniging. De WTC heeft eigen hoogwaardige clubkleding, die voor een zeer speciale prijs door de leden kan worden aangeschaft. Ook zijn de leden tijdens de activiteiten verzekerd.

Iedereen (vanaf 14 jaar) is vrij om een aantal keer vrijblijvend mee te fietsen. Dit geldt zowel voor heren en dames met een racefiets of een MTB. Voor de trainingstijden zie de gegevens onder het ‘kopje’ Racefiets, Mountainbike en Dikkebanden op deze site.
Neem voor meer informatie contact op met een van de bestuursleden.

WTC STAPHORST-ROUVEEN VOLOP IN BEWEGING!

W.T.C. Staphorst – Rouveen
Tarwehof 33
7951 XJ Staphorst

Rabobank: NL40 RABO 0113 8644 34
KvK: 05078932
NTFU: 104055